Приказни места в Колумбия, които оживяват в анимацията “Енканто.  Днес

...
Приказни места в Колумбия, които оживяват в анимацията “Енканто.  Днес
Коментари Харесай

Приказни места в Колумбия, които оживяват в анимацията “Енканто”

Приказни места в Колумбия, които оживяват в анимацията “Енканто ”.   Днес ще Ви разведем на една разходка (макар и виртуална) измежду красивия и незабравим пейзаж на Колумбия. Ще Ви представим невероятните места, въодушевили основателите на анимацията “Енканто ”.

През 2018 година режисьорите Байрън Хауърд и Джаред Буш прекарват две седмици в Колумбия. Пътуването им ги води през красиви и разнородни места из колумбийските земи. Те пътуват от северния град Картахена през национални паркове и наситенозелени долини до централните елементи на страната. Любопитното е, че всяка от стаите на героите показва по един от разнообразните райони на Колумбия. Стаята на Антонио да вземем за пример е основана на богатия скотски и растителен свят на тропическата гора Чоко. 

Калдъръмените улички на Баричара

Режисьорите търсят ентусиазъм в дребни градчета, застинали във времето. Баричара ги впечатлява незабавно с достоверния си тип и се трансформира в главно ентусиазъм за градчето в “Енканто ”. Баричара е ситуиран в североизточната част на страната.
Мнозина разказват това място като “магическо ”. Малките сгушени къщички придават възприятие за уют и топлота.

Сан Басилио де Паленке

Сан Басилио де Паленке е постоянно подценявана туристическа дестинация, за разлика от добре познатия от туристите град Картахена. Mястото има богата история. Сан Базилио де Паленке, постоянно наричани от локалните поданици просто като Паленке, е село в община Махатес, Боливар в Северна Колумбия. Паленке е първият свободен африкански град в Америка и през 2005 година е разгласен за част от нематериалното благосъстояние на ЮНЕСКО.

Цветната река, град Мета

В град Мета се намира цветната река Kaньо Кристалес. Това е водна приказка, която покорява с необикновена и пленителна красота.  Водите на реката са обагрени в пет разнообразни краски, които преливат една в друга и основават картина, като че ли излязла отдолу под перото на най-талантливия художник. Ако погледнете реката от птичи взор, можете да видите жълто, черно, зелено, синьо и алено . Изглежда като небивалица, само че не е. Последният си цвят реката дължи на мощния напредък на  растението от типа “Macarena clavigera ”. Реката минава през националния парк “Serrania de La Macarena ”, което я прави дом на неповторима флора и фауна, която не може да се види на никое място другаде.

Богота 

Мястото е неповторима комбинация от съвременна и обичайната колумбийска архитектура. Столицата на Колумбия, със своето цветно улично изкуство и обичайните къщи, останали на обособени места в града, също способства за построяването на домовете на героите в “Енканто ”. Там създателите на кино лентата се срещат с локални архитекти, с цел да съберат информация за обичайните цветове и форми.

 

 

Автор: Стефан Пешев

  • Загадъчни формирания под Земята стряскат учените

 

 

 

 

Приказни места в Колумбия, които оживяват в анимацията “Енканто ”

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР